Vyzkoušejte tradiční indický pokrm z červené čočky, rajčat a špenátu. Dhal (čti: dal) je vlastně taková kaše naslano.
Potřebujete:
✿ 2 lžíce oleje
✿ 1 cibule
✿ 2 stroužky česneku
✿ 3 cm zázvoru
✿ 1 lžičku kurkumy
✿ 200 g červené čočky
✿ 400 g konzervu krájených rajčat
✿ 400–500 ml zeleninového vývaru
✿ 1 lžíci garam masala
✿ 100 g baby špenátu
✿ sůl
✿ čerstvé bylinky
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Na oleji orestujte cibuli, pak přidejte česnek, zázvor a kurkumu a asi 1 minutu restujte.
2. Přidejte propláchnutou čočku, vývar a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 5 minut, pak přidejte rajčata a vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne.
3. Přidejte propláchnuté a okapané listy špenátu, dochuťte kořením garam masala a solí a chvilku prohřejte. Podávejte posypané čerstvými bylinkami s rýží nebo pečivem.
To je fakt nápad, dálku už dlouho chci zkusit! Uvařit si doma něco exotickýho se vždycky hodí.
Hele, to je super recept! Vždycky jsem chtěla zkusit něco z indický kuchyně a teď mám konečně důvod.
Člověk by nevěřil, jak jednoduchý a chutný může být indický dhal. Technologie v kuchyni mi moc nepomůžou, ale tento recept vypadá zvládnutelně i pro mě.
Oh wow, dhal se špenátem vypadá moc dobře! Miluju indickou kuchyni a tohle určitě zkusím uvařit. Děkuju za inspiraci!