Pokrm, který vás dokonale zasytí.
Ingredience:
4 rajčata
1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 sušená chilli paprička
1 lžička mleté papriky
1 l zeleninového vývaru
4 kukuřičné tortilly (nakrájené na proužky)
100 g nastrouhaného čedaru
1 avokádo
1 limetka (nakrájená na klínky)
sůl, pepř podle chuti
zakysaná smetana na ozdobu (volitelné)
Postup:
Čerstvá rajčata rozmixujte.
Na pánvi rozehřejte olej, orestujte cibuli a česnek, přidejte rajčata, kmín, papriku a chilli papričku.
Krátce orestujte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 15 minut.
Na úzké proužky nakrájené tortilly pečte v troubě na 180 °C přibližně 10 minut.
Polévku nalijte do misek, přidejte tortillové proužky, avokádo a sýr.
Zakápněte limetkovou šťávou a ozdobte zakysanou smetanou.
Hele, tohle fakt musim zkusit, ten čedar s tortillama zní fakt lahodně. Dík za inspiraci!
Jsem ráda, že jsem narazila na tenhle recept. Mexická jídla mám moc ráda a tuhle polévku určitě vyzkouším.
Vypadá to úžasně! Miluju mexickou kuchyni a tahle polévka určitě nebude výjimkou. Díky za recept!
Sopa azteca vypadá jako skvělý tip na chutný oběd. Hned dneska vyzkouším, mám ráda všechno s avokádem!