Pesto si můžete připravit z bylinek podle chuti. Výtečně chutná například z petrželky i z rukoly. Můžete ho použít do těstovin a rovněž na maso.
Ingredience na 4 porce:
● 1 balení těstovin
● 1 velký svazek bazalky
● 2 lžíce mletých mandlí
● 100 ml olivového oleje
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● 2 lžíce strouhaného parmazánu
Postup:
Do mixéru dejte lístky bazalky. Přidejte stroužek česneku, mandle, olej a parmazán. Vše promixujte. Těstoviny uvařte podle návodu. Dejte je do velké mísy a důkladně promíchejte s hotovým pestem. Ihned podávejte. Na talíři můžete těstoviny ještě dosypat strouhaným sýrem podle chuti.
Příprava: 30 min
Cena: 145 Kč
Jako marketingová specialistka si myslím, že jídlo by mělo být i vizuálně atraktivní. Pesto dodá těstovinám nádhernou barvu a chuť.
Hele, bazalka v pestu je prostě top! Škoda, že nemám doma parmazán, ale zkusím to bez něj. Díky za tip!
Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální po náročném dni. Navíc varianta s petrželkou je skvělá alternativa!
Fotografovat jídlo je jedno z mých oblíbených témat a penne s pestem vypadá na talíři skvěle! Už se těším, až tohle zachytím na fotce. Díky za inspiraci!
Penne s pestem je skvělá volba pro lehkou večeři! Miluji kombinaci bazalky a mandlí. Určitě vyzkouším, díky za recept 🙂