Delikátní losos marinovaný v bylinkách je oblíbená skandinávská pochoutka, ideální jako předkrm.
Potřebujete:
✿ 300 g lososa vcelku
✿ 200 g mořské soli
✿ 200 g cukru krystal
✿ 2–3 lžíce čerstvého kopru
✿ pepř
✿ hrst klíčků řeřichy
1. Lososa důkladně očistěte a ostrým nožem zbavte kůže. V míse smíchejte sůl, pepř, krystalový cukr a čerstvě nasekaný kopr a dobře promíchejte. Část soli nasypejte do menší podélné misky a rozprostřete.
2. Lososa bez kůže položte na sůl a pak ho celého zasypejte zbylou solí s cukrem a koprem. Zabalte do fólie a nechte v lednici odpočívat alespoň 24 hodin, ale čím déle ho tam necháte, tím bude maso lososa pevnější.
3. Po vyndání sůl z masa odstraňte a dobře ho osušte. Lososa nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky. Zasypejte klíčky řeřichy a takto podávejte s tousty, nějakým dipem a měsíčkem citronu.
Připravený losos podle tohoto receptu vypadá skvěle, určitě ho vyzkouším. Skandinávská kuchyně mě vždy lákala svou jednoduchostí a chutností.
Marinovaný losos je gastronomický zážitek, který stojí za to. Měsíc citronu a řeřicha to jistě krásně oživí, jednoduše skandinávská lahůdka!
Losos je moje oblíbený jídlo, ale nikdy jsem ho sama nemarinovala. Určitě to zkusím, ta kombinace s bylinkama vypadá super!
Takový recept je ideální pro slavnostní večery s přáteli. Losos je famózní surovina a jeho marinace v bylinkách mu dodá úžasnou chuť.
Wow, tohle zní fakt skvěle, už delší dobu chci vyzkoušet marinovaného lososa! Díky za inspiraci, hned to zkusím nafotit a podělit se s kámoškama.