Voňavá kombinace fazolí, rajčat a bylinek, která nezatíží žaludek ani peněženku.
Ingredience:
250 g bílých fazolí
1 plechovka rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička oregana
olivový olej
Postup:
Fazole namočte přes noc, druhý den ve stejné vodě vařte doměkka, což trvá 60–90 min. Čas můžete zkrátit použitím tlakového hrnce. Na oleji mezitím osmažte cibuli a česnek, přidejte rajčata a oregano.
Vařte to celé 10 min a poté přidejte scezené bílé fazole. Povařte dalších 10 min, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem nebo těstovinami.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 90 Kč
Tohle zní fakt super! Mám ráda italskou kuchyni a takový recept je přesně to, co jsem hledala. Snad jen otázka, dá se to upravit na rychlejší variantu?
Já osobně miluji jídla, která jsou chutná a navíc jednoduchá na přípravu. Bílé fazole po italsku vypadají skvěle, určitě je zkusím udělat jako snadný oběd pro nás doma. Dobrý tip!