Klasická sytá polévka s jemnou chutí majoránky.
Ingredience:
250 g sušeného hrachu
200 g uzeného masa
1 cibule
2 mrkve
1 l vývaru
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
Postup:
Hrách namočte přes noc do studené vody, pak slijte a dejte vařit doměkka (30–40 min). Na oleji osmažte cibuli a mrkev, přidejte česnek. Zalijte vývarem nebo aspoň bujónem z kostky. Potom přidejte hrách a kus uzeného masa vcelku.
Pokud uzené maso nemáte, klobása nebo párek také udělají dobrou službu. Celé to vařte 20 minut, následně maso vyndejte, nakrájejte na kostičky a vraťte do polévky. Dochuťte solí, pepřem a hrstí majoránky. Nejlepší je polévka až následujícího dne.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 80 Kč
Hele, já sice na vaření moc nejsem, ale tohle vypadá jednoduše a hlavně super chutně. Taky mám ráda kombinaci majoránky s uzeným masem.
Úžasný recept na sychravé podzimní dny. Přidávám ještě trochu hladkolisté petrželky na ozdobu, chutná to pak ještě lépe. Doporučuju všem.
Tohle přesně potřebuju po náročným tréninku, pořádné jídlo, co zasytí! Hrachovku s uzeným miluju, obzvlášť když do ní přidám trošku chilli pro zvýraznění chuti.