Suroviny:
120 g rýžových nudlí
8 rýžových papírů
3 mrkve
½ okurky
200 g krevet
¼ ledového salátu
hrst koriandru
hrst bazalky
1 lžíce olivového oleje
špetka chilli
sójová omáčka
Postup:
Krevety osolte, posypejte je drceným chilli a zprudka je osmažte na trošce olivového oleje. Poté je odložte stranou a nechte zcela vychladnout. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu, přeceďte je a opláchněte studenou vodou.
Přesuňte je do misky a promíchejte s pár kapkami olivového oleje. Do hlubokého talíře nebo široké misky nalijte horkou vodu a postupně v ní namáčejte rýžový papír.
Jakmile změkne, přesuňte ho na prkénko, do jeho spodní části naskládejte trochu ledového salátu, mrkev a okurku nakrájenou na tenké proužky, opečené krevety a rýžové nudle. Vše zasypejte nasekanou bazalkou a koriandrem.
Závitek zabalte, ale postupujte opatrně, rýžový papír je velmi tenký a mohl by se snadno protrhnout. Každou porci na talíři doplňte malou mističkou sójové omáčky, ve které si jarní závitky budete namáčet.
Tip!
Místo krevet můžete použít dokřupava upečený asijský bůček.