Suroviny:
250 g rýže Arborio
4 hrnky kuřecího vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
½ hrnku strouhaného parmazánu
citronová kůra
sůl
snítka rozmarýnu
Postup:
V hluboké pánvi nechte rozehřát olivový olej. Vsypte do něj rýži a nechte ji asi 3 minuty restovat. Pak rýži pomalu zalévejte po troškách vývarem, dokud se všechen nevsákne.
Jakmile je rýže uvařená „na skus“, vmíchejte citronovou šťávu, čerstvý nasekaný rozmarýn, nastrouhaný parmazán a podle chuti dosolte.
Podávejte na nahřátém talíři. Ještě před podáváním rizoto posypte nastrouhanou citronovou kůrou a můžete ozdobit plátky citronu.
Pokud ji budete podávat jako samostatný pokrm, máte chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, které je ideální například jako rychlá večeře.
Rýže s citronem je překvapivě osvěžující, hodí se k rybám, ideálně k lososu, nebo k němu můžete servírovat chřest.
Takové rychlé recepty mám ráda, citronové rizoto zní osvěžující. Určitě vyzkouším a třeba s grilovaným lososem.
Milovníci lehké italské kuchyně ocení jednoduchost a svěžest tohoto receptu. Citron a rozmarýn musí v kombinaci s parmazánem krásně vonět!
Rizoto vypadá moc chutně a hlavně snadno a rychle na přípravu. Přítel si určitě pochutná, až mu to udělám po tréninku.
To zní fakt skvěle! Mám moc ráda kombinaci citronu a rýže. Uložím si recept a zkusím ho o víkendu doma.