Klasický maďarský fastfood si můžete dopřát v různých variantách. Tou nejjednodušší a zároveň velmi chutnou je potřít ho prolisovaným stroužkem česneku, ke kterému zkuste přidat trochu sušeného tymiánu.
Ingredience:
● 450 g hladké mouky
● 1 vejce
● 250 ml kefíru
● 1 lžíce cukru
● ½ lžičky jedlé sody
● ½ lžičky soli
● 2 lžíce oleje
● olej na smažení
Na dohotovení:
● zakysaná smetana
● nastrouhaný sýr
Postup:
Do mísy nalijte kefír, přidejte sodu, sůl a cukr. Poté přidejte vejce, 2 lžíce oleje a metličkou vše dobře promíchejte. Postupně do směsi zašlehávejte mouku, až vznikne hladké těsto.
Rozdělte ho na 8 kousků a vytvarujte bochánky. Z každého pak pomocí rukou tvarujte placku. Hotové placky vkládejte do hrnce nebo pánve s vyšší vrstvou oleje.
Smažte z obou stran dozlatova. Hotové langoše skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Poté je potírejte zakysanou smetanou a posypte sýrem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Langoš bez kynutí zní skvěle! Ráda si ho připravím a zkusím verzi s česnekem a tymiánem. Už se těším na tu vůni!