Suroviny:
450 g mražených krevet
2 avokáda
2 lžíce kečupu
¼ hlávky římského salátu
150 g majonézy
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce worchesteru
špetka mletého chilli
sůl
pepř
citron na ozdobu
Postup:
Do vroucí osolené vody nasypejte mražené krevety. Za občasného míchání je vařte asi 3 minuty, poté je slijte a dejte stranou. Zatímco krevety chladnou, připravte si omáčku.
V misce promíchejte majonézu, kečup, worchester, špetku mletého chilli a citronovou šťávu na hladký krém.
Osolte, opepřete, přidejte vychladlé osušené krevety a dobře promíchejte. Mísu vložte asi na 2 hodiny do lednice. Římský salát nakrájejte na drobné kousky a dejte ho do skleněných pohárků.
Na něj rozložte na kostičky nakrájené avokádo a vrstvení zakončete krevetami v omáčce. Každý pohárek ozdobte plátkem citronu. Koktejl připravujte těsně před podáváním.
Tip!
Do omáčky můžete přidat trochu najemno nastrouhaného křenu.
Hele, to chutí jako super nápad na tuhle víkendovu párty! Myslíte, že funguje bez worchesteru, nebo ho musim fakt sehnat?
To je hustý! Miluju avokádo a s krevetama jsem to ještě nikdy nezkoušela. Dík za inspiraci!
Recept vypadá skvěle, ale zajímalo by mě, jestli bych mohla místo majonézy použít nějakou odlehčenou variantu, třeba jogurt?
Jako vážně, krevety a avokádo? To je dokonalá kombinace! Musím říct, že tenhle recept mě opravdu nadchl.
Tohle vypadá báječně, miluji krevetové koktejly! A ten nápad s přidáním křenu je fakt super. Už se těším, až to vyzkouším!
No, to vypadá fakt super recept! Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet něco s krevetami. Akorát by mě zajímalo, kde se dají koupit ty nejlepší krevety?