Suroviny:
200 g hladké mouky
100 g cukru
200 g másla
1 lžička kypřicího prášku
1 balení vanilkového cukru
100 g malinové zavařeniny
Postup:
V míse promíchejte prosátou mouku s oběma druhy cukru a kypřicím práškem. Poté přidejte studené máslo nakrájené na drobné kostičky a rukama vypracujte hladké těsto.
Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho alespoň hodinu odpočinout v lednici. Po hodině těsto vyjměte z lednice a rukama z něj tvořte malé kuličky.
Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a každou z nich uprostřed stlačte prstem. Malinový džem promíchejte vidličkou a pomocí zdobicího sáčku ho dávkujte do připravených prohlubní.
Plech se sušenkami vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte je asi 10 minut, dokud jejich povrch lehce nezezlátne.
Po vyjmutí z trouby je nechte vychladnout a poté je přesuňte do vzduchotěsné nádoby, aby vám dlouho vydržely vláčné a čerstvé. Před servírováním je lehce poprašte moučkovým cukrem.
Tip!
Místo džemu můžete použít lískooříškovou pomazánku.
Zvažuju, že tohle zkusím o víkendu udělat s dětmi. Moc mě zajímá, jestli se nám povede těsto! S přidáním malinové zavařeniny to musí být super.