Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to?
Ingredience na 2 porce:
● 4 kvalitní vepřové klobásky
● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce
● 2 vejce
● 4 plátky anglické slaniny
● 4 žampiony
● větvička cherry rajčátek
● 100 g žampionů
● olivový olej
● toustový chléb
Postup:
Fazole vlijte i s omáčkou do hrnce a na mírném ohni prohřejte. Klobásky opečte na pánvi. Zprudka opečte slaninu, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit.
Vyjměte a vložte do pánve větvičku s rajčaty a taktéž zprudka pečte, jen aby popraskala. V jiné pánvi připravte na másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále trochu tekutý. Vejce osolte a opepřete.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 47 Kč
Je úžasné, jak tak jednoduché ingredience mohou vytvořit tak bohatou a chuťovou snídani. Těším se, až ji vyzkouším!
No jo, anglická snídaňě, to je něco! Jen bych asi vynechala ty fazole, to není úplně moje oblíbená kombinace.
Vždycky jsem chtěla vyzkoušet pravou anglickou snídani! Díky za recept, určitě to zkusím doma připravit o víkendu.
Teda ta anglická snídaňě vypadá skvěle! Ráda bych si to zkusila uvařit, ale ty fazole mě trošku straší. 😂