Karlovarský knedlík je oblíbená česká příloha, která se hodí k mnoha masovým pokrmům.
Ingredience:
● 6 tvrdších rohlíků nakrájených na kostičky
● 3 vejce
● 200 ml mléka
● hrst hladkolisté petrželky
● 60 g másla
● ½ lžičky soli
● špetka muškátového květu
● 1 lžička oleje
Postup:
V misce rozšlehejte mléko, žloutky, polovinu soli, muškátový květ a rozpuštěné máslo. Přidejte pečivo, promíchejte a nechte 5 minut nasáknout. Nasekejte petrželku nahrubo a z bílků a zbytku soli ušlehejte hodně pevný sníh.
Nasáklé rohlíky, petrželku a sníh společně krátce promíchejte. Odmotejte 40 cm z potravinové fólie, ale neodstřihujte ji. Prostřední část vymažte několika kapkami oleje. Na pomazanou část nandejte polovinu knedlíkového těsta ve tvaru šišky.
Teprve nyní nožem odřízněte fólii a zamotejte kolem dokola. Totéž učiňte s druhou polovinou těsta. Připravte si hrnec s pařákem, vložte do něj knedlíky a vařte v páře asi 25 minut. Zchlaďte a vytlačte je ven. Nakrájejte nejlépe nití na kolečka.
Příprava: 60 min
Cena: 55 Kč
Wow, to vypadá skvěle, určitě to zkusím! Mamčin recept už znám nazpaměť a tohle by mohla bejt super nová verze.
Zdravím, včera jsem uvařila Karlovarský knedlíky podle tohoto receptu, a bylo to moc dobrý. Děti byly nadšenej, že mají něco novýho.
Tohle jsem musela zkusit hned, jak jsem to přečetla! Můj muž i děti milují Karlovarský knedlíky, výsledkem byli nadšený!
Hele, tenhle recept jsem zkoušela a je to fakt jednoduchý a rychlý. Miluju, jak to připomíná domov a vypadá skvěle na fotkách!
Karlovarský knedlík je opravdu skvělá volba k masovým pokrmům, taková klasická a chutná česká příloha. Vždy mi připomíná tradiční obědy z dětství.
Já miluju Karlovarský knedlíky! Pokaždý když jedu domů do Plzně, tak si je dělám podle tohohle receptu, je fakt super!