Banánky v čokoládě potěší snad úplně všechny. Aby byl dezert zdravější, můžete použít vysokoprocentní čokoládu.
Suroviny:
2 až 4 zralé banány
200 g hořké nebo mléčné čokolády
2 lžíce másla
50 ml smetany ke šlehání
50 g drcených oříšků (např. vlašské nebo lískové, případně můžete použít také arašídy, kešu nebo pistácie)
Postup:
Banány si oloupejte a rozpulte. Do každé půlky zapíchněte špejli.
Takto připravené banány dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice nebo na 15 minut do mrazáku.
V malém kastrůlku ve vodní lázni si rozehřejte nalámanou čokoládu a dobře ji rozmíchejte.
Nechte v ní rozpustit trochu másla a přilijte smetanu ke šlehání.
Banánky jeden po druhém namáčejte do rozpuštěné čokolády a následně je obalte v drcených oříšcích.
Uložte je na plech vyložený pečicím papírem a poté plech umístěte do lednice, aby čokoláda ztuhla. Čokoládové banánky by v ní měly zůstat alespoň hodinu, nejlépe dvě. Teprve pak bude chuť dokonalá.
Článek mě zaujal, zejména použití vysokoprocentní čokolády je skvělý tip pro zdravější variantu. Už si připravuji nákupní seznam!
Velmi inspirující recept! Mám ráda kreativní návody, které dodají obyčejným surovinám nový rozměr. Určitě to zkusím s dětmi ve škole při hodině praktických činností.
Zní to skvěle, ale copak jsem jediná, kdo by tam radši dal bílou čokoládu? Hořká neni nic pro mě. Ale jinak už se těšim, až to vyzkoušim!
Tohle musím zkusit! Banánky s čokoládou a oříšky znějí jako skvělý nápad na sladkou tečku po večeři. Vždycky je fajn, když jde připravit něco rychlého a zároveň chutného.