Polévku můžete podávat v horkých letních dnech místo dezertu.
Suroviny na 4 porce:
250 ml jablečného džusu, 250 ml vody, 180 ml cukru krystal, 500 g nakrájených jahod, 200 g bílého jogurtu, 100 ml smetany na šlehání, skořice
Na zdobení:
nakrájené jahody, lístky máty
Postup:
1.V kastrůlku smícháme jablečný džus se 180 ml vody, cukrem a skořicí. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Potom odstavíme a necháme vychladnout.
2. Rozkrájené jahody, zbytek vody a jogurt rozmixujeme do hladka. Potom přidáme směs z jablečné šťávy, vody, cukru a skořice a všechno důkladně rozšleháme nebo rozmixujeme.
3. Polévku dáme alespoň na hodinu do lednice. Pak ji rozlijeme do hlubokých talířů, které uprostřed zakápneme smetanou a dozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a lístky čerstvé máty.
.