Špízy se tradičně připravují na grilu, stejně dobře se ale dají udělat i doma v troubě.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 2 cibule
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 žlutou papriku
Marináda:
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 1 lžíci worcestrové omáčky
✿ 1 lžíci třtinového cukru
✿ 1 lžíci medu
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 lžíci oleje
✿ špetku chilli
✿ sůl, pepř
1. Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte všechny suroviny na marinádu, přidejte maso, kousky v ní dobře obalte a nechte je marinovat alespoň 2 hodiny.
2. Papriky omyjte, zbavte jadřinců, cibule oloupejte. Papriky nakrájejte na kostky a cibuli na větší díly, aby byly přibližně stejně velké. Vyndejte maso a na grilovací jehly střídavě napichujte papriku, cibuli a maso.
3. Připravené špízy můžete opéct na grilu nebo je dejte na plech nebo do pekáčku vyloženého pečicím papírem a zakápnuté olejem. Pečte je v troubě při 200 °C asi 15 minut. Poté špíz otočte a pečte dalších 15 minut.
Recept vypadá moc chutně, už se těším až ho vyzkouším! Akorát bych možná přidala víc česneku, mám ho ráda hodně.
Vypadá to skvěle! Nikdy mě nenapadlo dělat špízy v troubě, ale určitě to zkusím, až nebude počasí na grilování 😊.
Kuřecí špízy jsou vždycky dobrý nápad na večeři. Určo tohle zkusim, i když víc preferuju grilování. Dík za inspiraci!
Tento recept mě velmi zaujal, děkuji za něj. Už dlouho jsem hledala něco podobného na přípravu doma, když není možnost grilovat.
Super recept! Ty ingredience jsou fakt jednoduché a všechno mám doma, tak to zkusím na kuřecí špízy taky 🤗. Díky za tip!