Hořčičný dresink s čerstvě umletým pepřem, trochou medu a česneku je k vepřovému masu tou nejlepší kombinací.
Ingredience:
3–5 vepřových kotlet s kostí
sůl, čerstvě mletý pepř
5 lžic plnotučné hořčice
2 lžíce medu
2 lžíce rostlinného oleje (+ olej na restování)
3 stroužky česneku
Postup:
Kotlety si osolte, opepřete a nechte je chvíli odležet.
Připravte si dresink. Smíchejte plnotučnou (nebo ještě lépe francouzskou) hořčici, med, trochu oleje a tři prolisované stroužky česneku.
Kotlety naložte do medového dresinku a dejte je na hodinu odležet do lednice.
V pánvi si rozpalte olej a každou kotletu zprudka opečte z obou stran.
Když se maso zatáhne, můžete oheň či teplotu trochu stáhnout a nakonec pánev s masem zakryjte pokličkou.
Takto se kotlety krásně propečou, ale nebudou vysušené. Postačí, když je necháte z každé strany dopékat 2–4 minuty. Záleží, jak silné plátky masa máte.
Ke kotletkám se nejlépe hodí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Tohle vypadá fantasticky! Hořčice s medem musí tvořit úžasně vyváženou sladko-pikantní chuť.
Perfektní kombinace chutí! Určitě vyzkouším s rodinkou, milujeme takovéto jednoduché a chutné večeře.
Parádní recept! Hořčičný dresink k vepřovým kotletám určitě zkusím. Vypadá to jednoduše a chutně.