Suroviny:
300 g třtinového cukru
250 g másla
350 g polohrubé mouky
4 vejce
5 jablek
2 lžičky skořice
1 balení kypřicího prášku
100 g mletých ořechů
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
Jablka oloupejte, odstraňte jim jádřince a pak je nastrouhejte najemno. V druhé míse promíchejte cukr s moukou, skořicí a s kypřicím práškem. Do této suché směsi zapracujte vejce a rozpuštěné vychladlé máslo.
Na závěr přimíchejte mleté ořechy a nastrouhaná jablka, ze kterých jste si předem slila všechnu přebytečnou vodu. Pokud se vám těsto zdá příliš husté, přidejte do něho trochu mléka.
Formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Nalijte do ní těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut, dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde zcela suchá.
Hotovou bábovku nechte alespoň 10 minut odpočinout ve formě a poté ji vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Před podáváním ji lehce poprašte moučkovým cukrem.
Tip!
Zkuste do těsta přidat trochu perníkového koření.
Recept vypadá úžasně, musím to zařadit do svého repertoáru! Už teď vím, že to bude hit.
Tohle vypadá fakt dobře! Miluju kombinaci jablek a skořice. Už se těším, až to zkusím doma upéct.