Suroviny:
500 g jablek
5 lžic cukru
10 cukrářských piškotů
70 ml jablečného džusu
30 ml calvadosu
250 g mascarpone
150 g tvarohu
1 lžička skořice
Postup:
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do rendlíku, přidejte 3 lžíce cukru, skořici, 2 lžíce vody a 40 ml jablečného džusu. Směs asi 10 minut zahřívejte na středním plameni, dokud nebudou jablka měkká, a nechte vychladit.
Ve velké míse vyšlehejte mascarpone se zbylým cukrem. Jakmile bude krém hladký, přidejte tvaroh a ještě minutu šlehejte. V misce smíchejte calvados se zbylým jablečným džusem a ve směsi namáčejte cukrářské piškoty.
Na dno sklenice vložte nalámané piškoty, na ně lžíci krému, lehce ho uhlaďte a přidejte lžíci studené jablečné směsi. Postup zopakujte, zakončete ho vrstvou mascarpone a nechte vychladit.
Tip!
Pro tento recept se nejlépe hodí sladší odrůdy jablek.
Moc mě láká ten calvados. Nikdy jsem ho nepoužívala, tak to bude něco nového. Děkuju za tip!
Recept vypadá skvěle! Určitě vyzkouším, protože mám ráda dezerty se skořicí a mascarpone je moje oblíbené.