Vlastnoručně připravená ovesná kaše je mnohem lepší než ty instantní. Čerstvé ovoce, oříšky a med jí dodají neodolatelnou chuť.
Potřebujete:
✿ 350 ml mléka
✿ 10 g másla
✿ 50 g ovesných vloček
✿ 50 g jemně mletých ovesných vloček
✿ 20 g třtinového cukru
✿ ovoce dle chuti: kiwi, banán, borůvky apod.
✿ 30 g ořechů nebo mandlí
✿ 1⁄2 lžičky mleté skořice
✿ 1 lžíci medu
1. Mléko nalijte do rendlíku a přiveďte k varu. Do mléka nasypte oboje ovesné vločky, skořici, máslo a cukr a za stálého míchání vařte 2–3 minuty. Poté odstavte, přiklopte a nechte 3–5 minut odstát.
2. Mezitím oloupejte kiwi a banán, případně jiné ovoce, a nakrájejte ho na plátky či na kolečka. Čerstvé borůvky omyjte a nechte okapat. Ořechy nasekejte nahrubo.
3. Hotovou ovesnou kaši rozdělte do misek. Na každou porci rozdělte připravené ovoce, přisypte nahrubo nasekané ořechy či mandle a polijte medem.
Recept na ovesnou kaši s ovocem a medem je naprosto úžasný! Skvěle se hodí jako zdravá snídaně.
Jó, ovesný kaše se mi nikdy nelíbily, ale tahle vypadá fakt lákavě. Určitě to doma zkusím, díky za recept!
Tahle ovesná kaše s ovocem a medem je skvělá jako start dne! Čerstvé ovoce jí dodá svěžest a med zase sladkost. Doporučuji přidat i hrstku chia semínek pro extra živiny!