Výtečné rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou si zamilujete.
Suroviny:
1 balení vašich oblíbených těstovin
hrst čerstvých nebo sušených hříbků
250 ml smetany ke šlehání
4 trojhránky taveného sýra (lze místo něj použít také mascarpone nebo ricottu)
sůl, pepř
rostlinný olej
petrželka na ozdobu
Postup:
Těstoviny si uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím si v pánvi rozehřejte olej.
Houby si očistěte a nakrájejte je na tenké plátky nebo zkrátka na menší kousky, abyste je nemuseli příliš dlouho vařit.
Přidejte je na pánev a restujte zhruba 4 až 6 minut.
Orestované houby zalijte smetanou a míchejte. Po zhruba dvou minutách nechte ve smetaně rozpustit tavený sýr.
Omáčku dochuťte dle svých preferencí solí a nejlépe čerstvě namletým pepřem.
Do dochucené omáčky zlehka vmíchejte uvařené těstoviny, při servírování je na talíři dozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a máte hotovo.
Tyhle těstoviny vypadaj výborně! Rychlý recepty miluju, určitě to zkusím. Díky za tip!