A čím žampiony naplníte? Vepřovým masem s trochou voňavé majoránky a tymiánu.
Surovina:
250 g vepřového mletého masa
1 žlutá cibule
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené majoránky
3 žampiony
sůl, pepř
3 plátky sýra
máslo nebo olivový olej
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
Na zapékání si dejte předehřát troubu na 180 °C.
Žampiony očistěte, oloupejte hlavičku a omyjte.
Na másle nebo na oleji si zpěňte cibulku a přidejte mleté maso.
Až se maso zatáhne, přidejte sůl, pepř a sušené bylinky.
Naplňte masovou směsí každý žampion a navrch přidejte jeden plátek sýra.
Zapékejte je v troubě přibližně 25 až 30 minut.
Dozdobte čerstvou petrželkou nebo jinou bylinkou.
Tohle se mi líbí! Jsem vždycky pro nové recepty s žampionami. A sýr tomu dá jistě super chuť. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším.
Zní to dobře, ale nedomnívám se, že bychom měli jíst tolik masa. Zkoušela jsem obdobný recept, ale s tofu místo masa a bylo to taky super. Možná by to šlo i tady.
Ty jo, to vypadá dobře! Nenapadlo by mě to kombinovat s vepřovým masem a majoránkou. Určitě vyzkouším, miluju nové recepty na vyzkoušení.
Wow, super nápad, miluju když jsou žampiony takhle plněné. Tenhle recept musím rozhodně zkusit, už se těším! Díky za sdílení 🙂
Tak to vypadá mega dobře. Musim to zkusit, umění vaření mě baví, ale někdy se bojím experimentovat. Tady ale recept vypadá jednoduše, tak snad to zvládnu.