Chutná výborně a také zajímavě vypadá na talíři. Můžete ho podávat samotný jako dezert nebo třeba se sušenou šunkou jako lehký a lahodný předkrm.
Potřebujete:
✿ ½ vodního melounu
✿ 6 lžic medu
✿ 8 lžic limetkové šťávy
✿ drcený kajenský pepř
✿ mořskou sůl
✿ olivový olej
✿ plátky citronu
✿ mátu
1. Meloun omyjte, osušte a nakrájejte na silnější plátky. V misce si smíchejte tekutý med s čerstvou limetkovou šťávou, kajenským pepřem a mořskou solí.
2. Grilovací mřížku nebo grilovací pánev potřete olejem a rozpalte plamen. Plátky melounu nejprve grilujte z každé strany asi 3 minuty a ke konci grilování je z obou stran potřete připravenou medovou směsí. Důležité je ho negrilovat moc dlouho, aby se nevysušil.
3. Po ogrilování nechte plátky melounu chvilku na kuchyňském ubrousku, aby se vsákl přebytečný olej. Plátky ještě po obou stranách podle chuti dosolte, opepřete a pokapejte čerstvým olivovým olejem.
Podávejte s plátkem citronu a ozdobené lístky máty nebo drobným ovocem (rybíz, maliny, jahody…).
Nápad s grilovaným melounem je geniální! Už se mi sbíhají sliny. Určitě vyzkouším.
Wow, to vypadá zajimavě, musím to zkusit příští vikend na grilovačce! Díky za tip 🙂