Tento sendvič je ryze italský, a tak se neobejde ani bez olivového oleje a bazalkového pesta. Jisté však je, že si skvěle pochutnáte.
Suroviny:
20 dkg italského salámu mortadella
20 dkg klasické nebo ještě lépe buvolí mozzarelly (mozzarella di bufala)
2 lžíce bazalkového pesta
2–4 italské ciabatty
extra panenský olivový olej
čerstvá bazalka
sůl
pepř
Postup:
Ciabattu si rozpulte a z obou stran potřete bazalkovým pestem. Hotové bazalkové pesto seženete v každém větším obchodě.
Přidejte pár koleček mortadelly a také na plátky nakrájenou mozzarellu. Dobře ji osolte a opepřete a také ji pokapejte trochou olivového oleje.
Přidejte několik lístků bazalky, ideálně čerstvě utržených.
Obloženou ciabattu přiklopte vrchní půlkou a můžete si ji rovnou zabalit na cestu.
Tento recept kombinuje jednoduchost s kvalitními ingrediencemi, což je přesně to, co očekávám od skvělého jídla. Rozhodně vyzkouším.
Uuu, to vypadá super! Já miluju všechno italský, tak tohle musím zkusit. Jen si nejsem jistá s tou bazalkou, kam na ni seženu.
Moc nejsem na takovýhle italský věci, ale když vidim ty suroviny, začíná to vypadat lákavě, možná to vyzkouším! 🙂