Granita je na půl cesty mezi drinkem a dezertem. Můžete ji zmraženou ujídat lžičkou nebo rozpouštějící se usrkávat brčkem.
Ingredience na 2 sklenice:
2 větší růžové grepy
cukrový sirup
100 ml vody
Na ozdobu:
řezy grapefruitu, meduňka, jedlé květy…
Postup:
Z grapefruitů vymačkejte šťávu. Smíchejte ji se stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vlijte do pekáčku nebo mísy. Nádobu uložte do mrazáku.
Po dvaceti minutách ji promíchejte vidličkou, pak po čtyřiceti a nakonec po hodině, kdy už by granita měla být hotová se správně zmraženou konzistencí. Rozdělte granitu do vychlazených sklenic, ozdobte dle svého vkusu i chuti a bez otálení podávejte.
Doba přípravy: 70 min
Cena za 1 porci: 50 Kč
Tohle musim zkusit, vypadá to lehce a chutně. Moc nevařím, ale tohle zvládnu, už se nemůžu dočkat jaký to bude 🙂
Naprostý hit pro nadcházející léto! Už si to vidím: večer na terase, slunce zapadá a já s granitou v ruce. Díky za skvělý recept!
Zajímavý nápad na letní osvěžení! Sice preferuji trochu méně sladké dezerty, ale myslím, že s regulací cukrového sirupu si můžu pohrát. Už se těším, až to vyzkouším.
Super recept, vždycky jsem chtěla zkusit něco s gropy doma udělat a tohle vypadá snadně. Děkuju za tip!