Knedlíky můžete připravit z různého těsta. Ty z tvarohového jsou jednoduché a vláčné a můžete je doplnit posypkou dle vaší chuti.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci másla
✿ špetku soli
✿ 2 vejce
✿ 50 g cukru moučky
✿ 250 g hrubé mouky
✿ 250 g měkkého tvarohu
✿ 200 g švestek
Posyp:
✿ mák s cukrem nebo strouhaný tvaroh (měkký tvaroh, jogurt), cukr a rozpuštěné máslo
1. Švestky zbavte pecek. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci, pak přidejte tvaroh, sůl a moukou a vypracujte hladké těsto. Z těsta na pomoučněném vále vyválejte silnější váleček a odkrajujte z něj kousky.
2. Kousky těsta zploštěte rukou a do každého zabalte jednu švestku. Snažte se, aby těsto mělo na všech stranách stejnou tloušťku a drželo pohromadě.
3. Lehce osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu. Do vroucí vody vkládejte knedlíky a vařte asi 10 min, dokud nevyplavou na hladinu. Vyndejte je a propíchejte vidličkou, aby unikla pára. Na talíři je posypejte vybranou posypkou.
Tento recept je skvělým příkladem toho, jak lze tradiční pokrmy inovovat použitím netradičních ingrediencí. Tvaroh dělá těsto nádherně vláčným. Jistě vyzkouším, i s alternativní posypkou.
Tak to se mi libi, jednoduchy na pripravu a vypadají moc lahodně. Urcite vyzkousim, s tvarohem jsem jeste knedliky nedelala.
Zajímavý přístup k přípravě knedlíků! Použití tvarohu nepochybně přispěje k lehkosti a vláčnosti. Určitě vyzkouším, možná i s jiným druhem ovoce. Díky za inspiraci.
No tak tohle musim zkusit! Uz dlouho hledam recept na dobry knedliky, co by nebyly tak těžký jak ty klasický. A tyhle s tvarohem zněj fakt super. Thx za recept!