Je jednouchá a vděčná. Chutná naprosto všem a připravenou ji máte za pár minut.
Ingredience:
350 g mletého telecího masa
350 g jehněčího masa
350 g hovězího mletého masa
sůl, čerstvě mletý pepř
pálivá (anebo sladká) mletá paprika
jarní cibulka
Postup:
Všechna mletá masa si smíchejte dohromady.
Masovou směs dobře osolte a opepřete.
Jarní cibulku si nakrájejte opravdu velmi najemno a přidejte ji k mletému masu.
Nakonec přidejte mletou pálivou papriku podle chuti. Pokud nemáte rádi pikantní chuť, použijte klasickou sladkou mletou papriku. Poté opět směs dobře promíchejte a nechte ji půl hodiny až hodinu odležet v lednici.
Z masové směsi si vytvořte tenké placičky. Jejich tloušťka by neměla přesáhnout půl centimetru. Jedině tak budou dobře propečené na povrchu a přitom krásně šťavnaté uvnitř.
Placky můžete péct v troubě na 220 °C přibližně dvacet až pětadvacet minut. Případně je také můžete zprudka opéct na pánvi, řešení s troubou je ale přece jen pohodlnější.
Ta pravá chorvatská pljeskavica se ale připravuje na grilu.
V tomto případě pljeskavicu potřete olejem a grilujte z obou stran dozlatova. Obvykle postačí z každé strany tři až čtyři minuty. Záleží na tom, jak dobře máte rozžhavený gril.
Pljeskavica výborně chutná v pita chlebu anebo i s klasickými nebo šťouchanými bramborami.
Vidím, že nášdm dnem začiná experiment s Jadranskou pljeskavicou, děkuji za návod. Příště bych ale ocenila více fotek, ať vím, jak by to mělo ve finále vypadat.
Ou, to musí být mega! Jsem člověk, co miluje experimenty v kuchyně, a tohle chci rozhodně vyzkoušet. Jen doufam, že mi to půjde tak dobře jak vypadá na papíře.
To vypadá fantasticky! Mám ráda, když je recept jednoduchý a přitom výsledek tak dobrý. Určitě to zkusím doma, hledám teď nové inspirace do kuchařky.