Salsa neboli mexická pikantní směs je skvělá ke grilovaným masům, můžete si ji dát i ke křupavým kukuřičným lupínkům nachos nebo s ní dochutit různá jídla.
Potřebujete:
✿ 3 rajčata
✿ 1/4 ks salátové okurky
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1 hrst máty
✿ 1 hrst bazalky
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžíce ml červeného vinného octa
✿ ½ citronu
✿ sůl, pepř
1. Rajčata omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte tuhý střed včetně semínek. Dužninu nakrájejte na drobné kostičky. Okurku oloupejte, podélně rozkrojte a lžičkou vydlabejte semínka. Zbytek okurky pokrájejte na drobné kostičky a přidejte k rajčatům.
2. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Chilli papričku nakrájejte najemno. Bylinky omyjte a posekejte. K rajčatům a okurce přidejte papričku, cibuli, česnek a bylinky a promíchejte
3. Přilijte citronovou šťávu, ocet, olej, dochuťte solí a pepřem, promíchejte a dejte vychladit.
Ahoj, ten recept vypadá skvěle! Už dlouho sháním něco originálního na grilovačku a tahle salsa bude zaručeně hit. Jen doufam, že to bude dost pikantní.
Výborný recept, který detailně popisuje každý krok přípravy. Ocenuji nápaditost a snahu přiblížit domácí přípravu salsy. Rozhodně vyzkouším.
No tak tohle musim vyzkoušet, zdá se to byť super jednoduchy a hlavně rychle. Salsa a nachos, to je moje! 🙂
Moc hezký članek a recept vypadá jednoduše. Jen nevim, jestli najdu čerstvou máta a bazalku, ale asm si zvládnu poradit. Diky za tip!
Super recept, vždycky jsem chtěla vědět, jak si doma udělat vlastní salsu. Už se těším, až ji vyzkouším s nachosy na večerní párty. Díky za inspiraci!