Tahle verze bramboráků patří mezi oblíbená jídla židovské kuchyně. Uvidíte, že vám také zachutnají.
Potřebujete:
● 3 velké brambory
● 1 tuřín
● 1 cibuli
● 3 vejce
● 1/3 hrnku hladké mouky
● 1 lžičku sladké papriky
● olej
● sůl
● pepř
Postup:
Brambory a cibuli oloupejte, tuřín omyjte. Vše nastrouhejte nahrubo. Pak přidejte vajíčka, mouku, sůl a koření a důkladně promíchejte, aby v těstě nevznikly hrudky.
Na velké pánvi rozpalte olej a začněte na něm smažit z obou stran menší placičky z bramborového těsta. Tradičně se v židovské kuchyni placičky podávají se smetanou a strouhaným jablečným pyré, ale dost lidí je rádo zapíjí jen studeným pivem.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Hmm, latkes, to zní zajímavě. Uvidím, jestli se mi povedou tak, jak mají. S tou moukou a smažením to nebude na první pokus ideální, ale zkusím.
Díky za recept! Latkes jsem ještě v kuchyni nedělala, ale zdá se to být docela snadný. Chybí tu ale uvedení, kolik času smažit každou stranu, ne?
No tak tohle musím vyzkoušet! Cestovala jsem po Izraeli a latkes tam byly úžasné. Doufám, že mi tyhle doma taky tak chutnají 😀.
Teda, tohle vypadá na super recept! Už dlouho hledám něco nového na vyzkoušení a tyhle latkes mě dostaly. Jdu nakoupit a dám se do toho!