Někomu není intenzivní rybí chuť kapra příjemná, ale tuhle pikantní variantu s kari si zamilujete. Vyzkoušet ji můžete také s vepřovými kotletami.
Ingredience na 4 porce:
● 5 porcí kapra
● 1 červená paprika
● 1 lžička sladké mleté papriky
● 4 stroužky česneku
● 400 ml kokosového mléka
● ½ lžíce červené kari pasty
● 1 lžíce citronové šťávy
● sůl, pepř
● olej
Postup:
Kapra osolte, opepřete a poprašte paprikou. Jeho jednotlivé porce vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou papriku. Vše zakapejte citronovou šťávou.
Následně vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně 20 minut. Mezitím smíchejte kokosové mléko s kari pastou. Důkladně promíchanou směs nalejte na kapra a dál pečte zhruba 15 min. Podle chuti pak můžete přidat nasekanou petrželku.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 50 Kč
Viděla jsem spoustu receptů, ale kapr s kari? To je něco nového. Zvědavá, jaký to bude mít zvuk 😀 Co myslíte, bude to hit?
Nikdy by mě nenapadlo dát dohromady kapra a kari omáčku, ale znie to fakt zajímavě! S kamarádkama určitě vyzkoušíme, maj radši něco netradičního 😀