Suroviny:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
½ balíčku kypřicího prášku
Na krém:
200 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády nebo čokoládových vloček
250 g malin
Postup:
Nejprve si připravte piškotový korpus. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec gumovou stěrkou lehce vmíchejte sníh z bílků.
Hotové těsto nalijte do plechu vyloženého pečicím papírem a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ho asi 8 minut dozlatova. Ihned po upečení korpus překlopte na čistou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte krém.
Bílou čokoládu vložte do kastrolu, přilijte k ní smetanu a na mírném plameni vše zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté vypněte plotnu a nechte směs zcela vychladnout.
Následně ji vyšlehejte do nadýchaného krému, tím potřete piškotový korpus, poklaďte ho omytými a okapanými malinami a zarolujte. Před podáváním poprašte cukrem.
Tip!
Do těsta můžete přidat dvě lžíce kakaa.
Skvělý článek, hledala jsem něco jednoduchého a chutného na nedělní odpoledne. Myslím, že jsem to právě našla. Děkuji!
Miluji kombinaci malin a bílé čokolády! Tento recept určitě vyzkouším. Díky za inspiraci. 🙂
Článek je super, roláda s malinami vypadá jako ideální letní dezert. Hned ten víkend jdu do toho, díky za skvělý recept!