Suroviny:
3 vejce
1 hrnek cukru krupice
½ hrnku dýňového pyré
1 lžíce citronové šťávy
½ hrnku hladké mouky
2 lžičky skořice
Na náplň:
½ hrnku moučkového cukru
¼ hrnku másla
250 g sýra
1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejte si troubu na 170 °C. V míse vyšlehejte vejce s dýňovým pyré a citronovou šťávou do nelepivého hladkého krému. Do základu přimíchávejte mouku s cukrem a se skořicí. Těsto promíchejte a poté ho nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě asi 15–20 minut. Po upečení ho přesuňte na utěrku, zarolujte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte krém.
Nám se na něj nejlépe osvědčilo mascarpone nebo Lučina. Sýr vyšlehejte se změklým máslem, vanilkovým extraktem a moučkovým cukrem. Směsí potřete roládu a znovu srolujte.
Tip!
Před nakrojením ji nechte přes noc v lednici, chutě se tak skvěle prolnou.
Výborný recept! Přesně něco, co si představuji pod podzimním dezertem. Plus, použití dýňového pyré a skořice zavání Halloweenem. Musím pochválit i jasný a přehledný postup.
Mám ráda všechno, co je s dýňou, takže tohle musím zkusit. Jsem zvědavá, jak to bude chutnat s tím vanilkovým extraktem.
tak tohle vypadá super, určo vyzkouším. doteď jsem měla dýňe jenom na polévku, tohle je super nápad!