Můžete nakombinovat lilky i s cuketou nebo na grilování použít plátky z velkých batátů.
Ingredience na 4 porce:
2 lilky
1 konzerva loupaných rajčat
1 lžíce lístků tymiánu
1 cibule
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
sůl
pepř
150 g goudy
olivový olej
lístky polníčku na dozdobení
Postup:
Lilek nakrájejte na plátky. Sýr nastrouhejte nahrubo. Rajčata promíchejte s nasekanou cibulí, chilli papričkou, tymiánem a česnekem. Směs osolte a opepřete. Plátky lilku pokapejte olejem a okořeňte.
Vyskládejte je na grilovací tácek a opečte. Poté je otočte, naneste na ně rajčatovou směs a posypte sýrem. Máte-li gril s víkem, přiklopte a pečte, dokud se sýr nerozpustí.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
No wow, tohle znie jako super recept! Už se těším, až to zkusím na našem grilu. Myslíte, že to půjde i bez tymiánu? Nejsem velkej fanoušek 😀
Vypadá to velmi lákavě a nutričně vyváženě. Cena za porci je také přijatelná. Zajímalo by mě, jak moc je cítit chilli paprička, přemýšlím, zda ji do receptu přidat, nebo ne.
No tohle musim zkusit! Jsem se sice nikdy na grilování nepustila, ale lilky mám moc rada. A teda s tím sýrem to musí bejt pochoutka. Taky mám doma chilli, takže to bude pecka 🙂
Wow, tyhle lilky musí bejt fakt boží! Chtěla bych je vyzkoušet, ale nejsem si jistá, jestli je najdu. U nás ve Budějovicích je někdy těžký sehnat něco netradičního. Ale recept znie super, díky za tip!