Suroviny:
2 cukety
6 vajec
250 g ricotty
pepř
2 stroužky česneku
hrst pažitky
sůl
Postup:
Cukety omyjte a osušte. Jednu oloupejte, nastrouhejte ji najemno, přidejte vejce a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti. Druhou cuketu nakrájejte na co nejtenčí plátky.
Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj vaječnou směs. Rozprostřete ji po celém povrchu plechu, uhlaďte stěrkou a poklaďte plátky cukety. Plech vložte do trouby předehřáté na 170 °C.
Asi po 20 minutách ho vyjměte a plát překlopte do čisté utěrky tak, aby kolečka cukety byla vespod. Ricottu smíchejte s nadrobno nasekanou pažitkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Do náplně přidejte vaši oblíbenou zeleninu nebo třeba kousky uzeného lososa. Můžete přidat i trochu nastrouhaného parmezánu nebo cheddaru. Touto směsí plát potřete, zarolujte ho a dejte na hodinu do lednice.
Tip!
Polovinu ricotty můžete nahradit mascarpone.
Cuketová roláda s ricottou, to zní jako dokonalý lehký letní oběd. Musím ocenit i nápad s přidáním uzeného lososa, to by mohl být opravdu skvělý gastronomický zážitek. S radostí vyzkouším a představím na rodinném obědě. Děkuji za inspiraci.
Takový recept jsem ještě neviděla, ale znie to super! V Brně už mám trochu přehled o zajímavých receptech, ale tohle je něco nového. Fotka toho určite bude vypadat na instáči bombasticky. Rozhodně vyzkouším!
Skvělý nápad! Už dlouho hledám něco neotřelého a tohle se zdá být přesně to pravé. Sice u nás v Českých Budějovicích máme spíš tradiční kuchyň, ale proč to nezkusit. Díky za inspiraci!
Wow, to zní jako skvělá ideálka na víkendový brunch! Pardubice sice nejsou zrovna gastro metropole, ale tady s tím určitě zaboduju. Sama miluju experimenty v kuchyni. Už se nemůžu dočkat, jak to chutná.
Jé, takovej recept jsem ještě nezkoušela. V Plzni se takový věci moc nedělaj, ale zní to fakt zajímavě. Možná to zkusím, když najdu v obchodě všechno. Díky za tip!