Pražma neboli dorada je menší mořská ryba, tak akorát na jednu porci. V kombinaci se zeleninou a kořením je to výborná a zdravá večeře.
Potřebujete:
✿ 2 pražmy
✿ 1 červenou cibuli
✿ 2 citrony
✿ 250 g cherry rajčátek
✿ 1 salátovou okurku
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžičku nasekaného zázvoru
✿ 1 lžičku skořice
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ hrst petrželky nebo bazalky
✿ olivový olej
✿ sůl
1. Ryby očistěte a osušte, ze stran udělejte do kůže několik šikmých zářezů a osolte. Česnek oloupejte a prolisujte, smíchejte s olejem, zázvorem a skořicí a potřete směsí ryby z obou stran. Jeden citron nakrájejte na kolečka, druhý na půlkolečka.
2. Do pekáčku dejte ryby, naplňte je kolečky z jednoho citronu, položte na ně rozmarýn, lehce podlijte a pečte je v troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova. Mezitím omyjte rajčata a okurku, oloupejte cibuli a vše nakrájejte na kolečka.
3. Na talíře naaranžujte nakrájená rajčata, okurky, cibuli a půlkolečka druhého citronu, na ně položte rybu a podávejte. Jako přílohu můžete dát uvařené brambory nebo jen kousek pečiva.