Pomalým dušením maso tak změkne, že bude přímo odpadávat od kosti.
Potřebujete:
✿ 2 jehněčí kolínka
✿ 2 cibule
✿ 2 mrkve
✿ 2 stroužky česneku
✿ hrst fazolek
✿ 2 lžičky rozmarýnu
✿ 30 ml octa balzamiko
✿ 150 ml červeného vína
✿ 2 bobkové listy
✿ 4 kuličky nového koření
✿ sůl, pepř
✿ olivový olej
✿ 250 ml vývaru
✿ 1 plechovku drcených rajčat
1. Cibuli a mrkev nakrájejte na proužky. Jehněčí osolte a opepřete. V páře povařte fazolky. Rozehřejte olej, opečte maso ze všech stran, pak dejte stranou.
2. Do stejného kastrolu dejte cibuli, mrkev, všechno koření, osolte a opékejte 5 minut. Pak přidejte drcený česnek, rozmarýn, balzamikový ocet. Míchejte 2 minuty, pak zalijte vínem a vývarem. Vraťte zpět maso, přidejte rajčata a přiveďte k varu.
3. Odstavte, přiklopte a duste v troubě při 160 °C asi 2,5 hodiny. Pak odkryjte a pečte ještě 30 minut, až omáčka zhoustne.