Vanilkový lusk se používá nejenom při pečení, ale také při přípravě domácí zmrzliny.
Ingredience:
450 g čerstvých nebo mražených jahod
50 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk
120 ml smetany ke šlehání
Postup:
Dejte si na dvacet minut do mrazáku vychladit misku, v níž budete zmrzlinu připravovat.
Jahody si rozmixujte nebo rozmělněte vidličkou. Přidejte cukr, jeden dobře vydlabaný vanilkový lusk a také smetanu. Všechno společně dobře a hlavně dohladka rozmixujte.
Pokud vám zbyly jahody, můžete je nakrájet na menší kousky a vmíchat do zmrzliny.
Zmrzlinu dejte vychladit do mrazáku v mrazuvzodrné misce anebo opět použijte nanukové formičky.
Tak tohle vypadá jako perfektní letní osvěžení! Určitě vyzkouším. Cestování po Itálii mě naučilo milovat dobrý zmrzlý dezert. Tohle bude hit!
Jo jo, tohle musi byt mňamka. Už si představuju tu chutěkú! Vanilkovej lusk neni sice nejlevnejší, ale sem tam se přece jen můžem rozmyslit, že jo. 😉
Hele, to je docela zajimavý recept. Myslela sem, že vanilkový lusk je jenom pro šíleně složitý dezerty, ale tohle vypadá jednoduše. Určitě zkusím.
Článek o domácí zmrzlině je super! Použití vanilkového lusku místo jen extraktu určitě dodá skvělou chuť. Zkusím o víkendu, díky za inspiraci!