Borůvky jsou chutné ve všech podobách, ale jako zmrzlina jsou zkrátka nejlepší.
Na náplň:
500 g borůvek
250 g kokosového cukru
300 ml vody
šťáva ze 3 čerstvých limetek anebo 3 citronů
Postup:
Začněte tím, že si připravíte cukrový sirup.
Do menšího kastrůlku si nasypejte cukr a přidejte všechnu vodu.
Cukr míchejte a zahřívejte tak dlouho, dokud se všechen cukr nerozpustí.
Až se rozpustí, vařte ho dalších pět minut, dokud krásně nezhoustne. Pak cukr odstavte.
Připravte si čerstvé nebo mražené borůvky. Pokud používáte mražené, nechte je lehce rozmrazit.
Rozmixujte je společně s teplým sirupem. Použijte přibližně dvě třetiny sirupu, třetinu si nechte stranou.
Až bude směs rozmixovaná dohladka, přidejte poslední třetinu sirupu společně s limetovou šťávou a sorbet promíchejte.
Směs přelijte do zmrzlinových tvořítek (formiček) a do každé zapíchněte špejli.
Zmrzliny nechte v mrazáku alespoň 4 až 6 hodin. Nejlépe do druhého dne.
Borůvkový sorbet vypadá jako skvělá osvěžující volba na léto! Těším se, že si recept vyzkouším na tréninku. Určitě padne vhod po dlouhém běhu.
Hezky članek, ale vždyť kdo má čas na točení cukrovýho sirupu? Asi to zkouška stojí, borůvky mám moc ráda. Mohla byt fotka jak to vypadá hotové.
Velice zajímavý recept, musím uznat. Technologie výroby zmrzliny se neustále vyvíjí, ale návrat k přírodním ingrediencím a jednoduchosti přípravy je vždy velkým plusem. Těším se, až ho vyzkouším.