Můžete ho dochutit podle potřeby. Pokud dáváte přednost pikantnějším chutím, přidejte chilli papričku, pokud raději chcete kečup aromatičtější, přidejte oblíbené bylinky.
Ingredience 2 skleničky:
● 1 kg rajčat
● 2 jablka
● 1 cibule
● 1 lžíce lístků bazalky
● 70 g cukru
● 60 ml octa
● 60 ml vody
● 1 lžička soli
● 3 bobkové listy
● 5 kuliček pepře
● 5 kuliček nového koření
● špetka mleté skořice
● 5 hřebíčků
Postup:
Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni 60 min a občas promíchejte. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte. Poté jej rozdělte do vypláchnutých sklenic. Pevně uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Příprava: 60 min
Cena za skleničku: 60 Kč
Vypadá to dobře, ale já bych teda jablka nedavala. Nemyslíte, že to bude moc sladký?
Inspirativní recept, který zdá se být výbornou alternativou k těm kupovaným. Už se těším, až vyzkouším. Díky za nápad!
To vypadá fakt dobře. Musim zkusit, ale asi dám míň cukru. Mám ráda když je úplně pikantní.
Super článek! Já osobně miluji experimentování s chutěmi, takže mě toto hodně baví. Chill papričky musí být top!