Malé pevné houby, které nespotřebujete na omáčku či smaženici, můžete naložit do sladkokyselého nálevu. Jsou skvělé nejen do kulajdy, ale i jako chuťovka.
Potřebujete:
✿ 500 g hovězího zadního masa
✿ 1 cibuli
✿ 1 mrkev
✿ 1 červenou papriku
✿ 150 g hub
✿ 250 ml vody
✿ sůl, pepř
✿ ½ lžičky rozmarýnu
✿ ½ lžičky tymiánu
✿ 1 bobkový list
✿ olej
✿ pár lístků bazalky
1. Maso nakrájejte na nudličky. Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Papriku omyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostky. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
2. V kastrolu rozpalte olej a orestujte na něm cibuli dosklovita, přidejte maso a restujte do zlatohněda. Pak přidejte mrkev a promíchejte. Ochuťte solí, pepřem, přidejte bobkový list, tymián, rozmarýn, zalijte vodou a duste doměkka.
3. Asi 20 minut před koncem dušení přidejte k masu nakrájenou papriku a houby. Podle potřeby zahustěte škrobem rozmíchaným ve vodě, pokrm by měl mít jen trochu šťávy. Podávejte ozdobené bazalkou