Palačinky s houbovou náplní chutnají nejlépe teplé. Hotové a naplněné můžete také ještě zapéct v troubě.
Potřebujete:
✿ 500 ml mléka
✿ 2 vejce
✿ 250 g polohrubé mouky
✿ sůl
✿ olej
✿ 2 snítky zelené petrželky
✿ 2 snítky čerstvého tymiánu
Náplň:
✿ 300 g špenátových listů
✿ 100 g cibule
✿ 2 stroužky česneku
✿ 120 g hub
✿ 100 g tvrdého nebo plísňového sýru
✿ sůl, kmín
✿ olej
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Houby očistěte a pokrájejte na malé kousky. Špenátové listy posekejte, spařte horkou vodou a nechte okapat. Sýr nastrouhejte nebo rozdrobte.
2. Z mléka, vajec a mouky vyšlehejte hladké řídké těsto a nechte ho ¼ hodiny odstát. Pak nalijte na pánev na trochu oleje a opečte palačinky z obou stran a uchovejte je v teple.
3. V kastrolu na oleji osmahněte cibulku dozlatova, pak přidejte nadrobno nakrájený česnek a po minutě pokrájené houby a drcený kmín.
Poduste asi 10 minut, osolte a vmíchejte špenátové listy, po 5 minutách strouhaný sýr a ještě asi 3 minuty poduste. Houbovou směsí pak plňte palačinky, srolujte je, ozdobte petrželkou a snítkou tymiánu.
omg, to musí být mega dobrý! houby miluju a palačinky taky. a s tím špenátem to bude asi takovej zdravej mix, ne? musim zkusit udelat na veceri, dyk dík za tip 😉
Recept vypadá báječně a je krásně podrobný, určitě zkusím uvařit. Měly jsme doma ze zahrádky plno hub, tak to bude skvělá příležitost je využít. Díky za inspiraci!