Rajskou omáčku známe všichni. My si ji však nyní připravíme v obměněné variantě.
Suroviny:
300 g mletého masa
1 vejce
1 hrnek strouhanky
olej
1 kg čerstvých rajčat
cukr
300 ml vody nebo vývaru
2 bobkové listy
nastrouhaný eidam
1 velká cibule
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
čerstvá petrželka
hrst nastrouhaného sýra
Postup:
Mleté maso, vejce, strouhanku, pepř a sůl promíchejte. Přidejte najemno nasekanou čerstvou petrželku a nechte si
také trochu na ozdobu.
Vytvořte několik menších či větších masových koulí.
Na oleji osmahněte cibuli a přidejte nakrájená čerstvá rajčata, bobkový list, skořici a perníkové koření. Zalijte vodou či vývarem a nechte přejít varem.
Poté omáčku rozmixujte.
Následně přidejte do připravené omáčky masové koule a dejte celý pokrm péct na 190 °C na 15 až 20 minut do trouby.
Pokrm vyndejte a zasypejte ho nastrouhaným sýrem.
Dejte jej zapéct na dalších 5 minut.
No já nevim, v rajský jsem dávala vždycky jen koření co mám ráda a skořici by mě nenapadlo. Ale možná to zkusím, vypadá to zajímavě.