Jsou zdravé, zasytí a výborně chutnají také zastudena.
Suroviny:
500 g čerstvého hrášku
3 vajíčka
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžičky majoránky
4 stroužky česneku
150 g mozzarelly
sůl, pepř S olej na smažení
Postup:
Hrášek najemno rozmixujte v mixéru. Přidejte k němu najemno nakrájenou mozzarellu a také všechna vejce.
Hmotu ochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Přimíchejte polohrubou mouku tak, aby vzniklo těsto.
V hlubší pánvi rozpalte olej.
Z hráškové hmoty opatrně vytvořte malé bochánky a každý zvlášť lehce mašlovačkou potřete olejem.
Každý karbanátek smažte dozlatova, pozor na připálení.
Karbanátky se hodí i jako příloha k masu nebo grilovanému sýru.
Tak tohle musí být bomba. Ráda zkouším nové způsoby, jak použít čerstvé suroviny, a zrovna hrášek mám moc ráda. Jednoduchost a rychlost přípravy je přesně to, co potřebuji. Díky za tip!
Zajímavý recept, ocenila bych možná více podrobností o tom, jaký olej je nejlepší použít. Jinak ale považuji za skvělé, že se jedná o zdravou, ale zároveň sycící variantu k večeři. Vyzkouším.
To vypadá dobře, ale ja sem si myslela, že hrášek není moc zdravý. No asi to bude dobrý, když je to takhle hezky napsány. Moc jsem se těchto receptů nechytala, ale možná to zkusim.
Skvělý tip na zdravou večeři! Miluji recepty, které jsou nejen chutné, ale také lehké a zdravé. Už se těším, až hráškové karbanátky vyzkouším. Musím pochválit i jednoduchost přípravy.