Snadno do něho zpracujete jakoukoli uzeninu.
Ingredience na 4 porce:
● 2 konzervy fazolí
● 1 pikantní klobása
● 1 konzerva loupaných rajčat
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● olej
● 1 cibule
● 2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky, klobásu na kolečka. V pánvi rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a přidejte i česnek. Pak loupaná rajčata, nakrájenou klobásu a směs dochuťte.
Přilejte trochu vody a nechte ji probublávat pod pokličkou asi 15 min. Fazole z konzervy slejte a přidejte do rajčatového základu. Vmíchejte petrželku a podávejte s chlebem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 50 Kč