Skvěle budou chutnat v kombinaci s tmavou čokoládovou polevou.
Ingredience:
250 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
150 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
4 vejce
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
1 pomeranč na ozdobu
2 lžíce mletého kokosu
100 ml oleje
100 ml podmáslí
Postup:
Do mísy dáme vejce a třtinový cukr. Ušleháme do pěny a pak postupně přidáváme mouku smíchanou s mandlemi a práškem do pečiva, šťávu a kůru z pomeranče, kokos, olej a podmáslí. Vše důkladně prošleháme.
Těsto nalejeme do formy vyložené pečicím papírem a vršek obložíme kolečky pomeranče, který lehce pocukrujeme. Pečeme přibližně 30 min v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí dozdobíme lístky máty.
Doba přípravy: 50 min
Cena za 1 porci: 12 Kč
Tuha, už si představuju jak to celý doma voní, když se to peče. Kokos a pomeranč, top kombinace. Musím vyzkoušet!
jo takovyhle recepty mam rada. snadný a rychlý a pomeranč s kokosem to musí bejt mňamka. už se vidim jak to peču o vikendu 🙂
kkdybych věděla vařit, tohle bych zkusila. vypadá to super a na ty fotky nemůžu koukat, hlad se mi hned dělá 😀
Recept vypadá skvěle, na pomerančové řezy jsem se chystala už dlouho a tento mi přijde ideální pro nadcházející podzimní období. Myslím, že kombinace s tmavou čokoládou musí být dechberoucí.