Místo malin můžete použít směs drobného lesního ovoce.
Ingredience:
300 g hladké mouky
4 vejce
100 ml oleje
4 lžíce zakysané smetany
1 lžíce kakaa
200 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
Na krém:
500 g tvarohu
200 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžíce vanilkového
pudinkového prášku
100 g malin
plechovka broskví
Postup:
Ve velké míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, olej a zakysanou smetanu.Tvaroh ušleháme s cukrem, vejcem a pudinkovým práškem.
Na pečicím papírem vyložený plech nalejeme těsto a navrch nalejeme tvaroh. Tvaroh pak poklademe čerstvými nebo mraženými malinami a kompotovanými půlkami broskví. Koláč pečeme 40 min v troubě na 170 °C a po vychladnutí dozdobíme lístky máty.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 14 Kč
Velmi inspirující recept. Těším se, že ho vyzkouším na rodinné sešení. Myslím, že kombinace kakaového těsta a tvarohového krému osloví mnoho mých blízkých. Děkuji za sdílení.
Miluji experimentování s pečením, a tento recept vypadá přesně jako něco, co bych chtěla zkusit. The idea of adding peaches to this cake sounds delightful.
Zajímavý recept, který zkusím o víkendu. Předpokládám, že lesní ovoce dodá koláči příjemný kyselkavý nádech, což by mohlo být výborné. Děkuji za inspiraci!
Hodně dobrý, že se dá použít i lesní mix místo malin, protože maliny moc nemusím. Jinak recept soupiš, určo zkusím, až budu mít chvilku času.
au to vypadá super, musim zkust! moc nevarim ale tohle vypada jednoduche 😀 a jsem velkej fanousek vseho sladkyho haha
Recept vypadá velmi lákavě, určitě vyzkouším. Myslím, že kombinace tvarohu a broskví je skvělá, navíc když se přidá trochu kakaa. Jsem zvědavá, jak moc bude chuť broskví vynikat v tomto dezertu.