I palačinky s rebarborou chutnají skvěle. Pokud chcete sytější pokrm, přidejte navrch třeba tvaroh nebo šlehačku.
Potřebujete:
✿ 180 g rebarbory
✿ 2 lžičky třtinového cukru
✿ ½ pomeranče
✿ ½ citronu
✿ špetku zázvoru
✿ špetku skořice
✿ špetku soli
Palačinky:
✿ 25 g ječné mouky
✿ 25 g quinoa mouky
✿ 1 vejce
✿ špetku soli
✿ 150 ml mléka
✿ 1 lžíci oleje
✿ moučkový cukr na posypání
1. Omytou rebarboru nakrájejte na kousky a naskládejte je do zapékací misky. Zalijte šťávou z citronu a pomeranče, přidejte zázvor, skořici, sůl a cukr a pečte při 180 °C asi 15 minut.
2. Mezitím si připravte palačinky. V hrnci smíchejte obě mouky, přidejte mléko, vejce, olej a sůl. Promíchejte do hladkého řídkého těsta. Na pánvi potřené olejem smažte palačinky z obou stran.
3. Hotové palačinky vyskládejte na talíř, poklaďte kousky pečené rebarbory a poprašte moučkovým cukrem.
Já bych teda šlehačku vyměnila za jogurt, aby to nebylo tak kalorický. Jinak super recept, zkusím o víkendu, díky za inspiraci!
Máma dělávala rebarborový koláč, ale na palačinky s pečenou rabarborou by mě sama nepřišla. Musím vyzkoušet, zní to skvěle! Tvaroh na vrch zní jako skvělá volba.