Suroviny:
2 kuřecí prsa
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
½ červené papriky
½ zelené papriky
1 chilli paprička
50 g arašídů na posypání
Na omáčku:
20 g kukuřičného škrobu
1 lžíce rýžového octa
5 lžic rýžového vína
3 lžíce sójové omáčky
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na kostky nebo na nudličky a zprudka ho osmažte na lžíci sezamového oleje. Ve druhé pánvi na zbytku sezamového oleje opražte nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor.
Přidejte chilli papričku a na kostičky nakrájenou červenou i zelenou papriku. Vše společně krátce prohřejte. Všechny suroviny na omáčku promíchejte a nalijte do pánve k zeleninovému základu.
Přidejte osmažené kousky kuřecího masa a vše dobře promíchejte. Poté nechte maso v omáčce ještě asi 5 minut povařit, aby nasáklo všechny chutě. Kung pao podávejte s dušenou rýží a posypané opraženými arašídy.
Tip!
Jako přílohu vyzkoušejte také rýžové nudle.
Jakojo super nápad, ale škoda že tam neni nic o tom jak tu omáčku zhoustnout. U mě to vždycky bývá moc tekutý. :/
Zdá se mi že po těch arašídech to bude fakt dobrý. Nemajitě někdo zkušenosti, jestli to jde i bez nich? Diky.
Moc pekne napsane, ale myslela jsem, že kung pao je složitejší. Ale podle tohodle to zvladnu i já. Jenom ta arašidy, na to musím dát pozor, kamaradka má alergii.
Recept vypadá skvěle, určitě to zkusím! Příště bych se ale nebránila nějakým technologickým tipům na zrychlení a zjednodušení přípravy, usnadnilo by to celý proces. 😊