Grilovací sezona už je zahájena, počasí nám přeje. A není nic lepšího než zkombinovat šťavnaté maso s čerstvou zeleninou.
Suroviny:
1 menší vepřová panenka
3 hrsti čerstvého baby špenátu
1 červená cibule
sůl, pepř
2 lžíce másla
nakládaný pepř
olivový olej
Postup:
Panenku osolte, opepřete a bohatě potřete olivovým olejem. Nyní ji můžete připravit v alobalu v troubě na 190 °C po dobu 30 minut anebo ji v alobalu ogrilujte na venkovním grilu.
Zhruba v polovině času alobal otevřete a přidejte k panence ještě trochu másla. Do baby špenátu nakrájejte červenou cibuli a ochuťte ho solí, pepřem a trochou olivového oleje.
Šťávu z panenky dejte do salátu a přidejte lžíci nakládaného kuličkového pepře. Servírujte s bramborami opečenými na ohni.
Jé, to vypadá jako super recept, jenomže ja si ten špenát moc neumim predstavit 😀 Zkusim to, ale asi s jinou zeleninkou. Diky za tip!