Suroviny:
1 hlava z kapra
500 g kapřího masa
2 cibule
1 mrkev
2 papriky
1 konzerva krájených rajčat
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
mleté chilli
Postup:
Očištěnou kapří hlavu vložte do hrnce, přidejte na kousky nakrájené rybí maso a cibuli překrojenou napůl. Zalijte studenou vodou, přidejte koření a pomalu přiveďte k varu.
Jakmile se voda začne vařit, stáhněte plamen na minimum a vývar vařte bez pokličky asi půl hodiny. Poté ho sceďte, oberte maso z hlavy a dejte stranou.
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm nakrájenou cibuli, mrkev a kousky papriky. Jakmile zelenina změkne, zasypejte ji sladkou paprikou a krátce orestujte.
Poté přidejte mouku a opékejte ještě minutu. Do základu nalijte plechovku rajčat a vývar s masem. Ochuťte, přidejte chilli a vařte dalších 10 minut.
Tip!
Do zeleninového základu můžete nalít 100 ml bílého vína.
Tak tohle vypadá fakt dobrý. Já sice rybu moc nemusím, ale tohle bych si klidně dala. Musím to vyzkoušet, díky za recept!